Sorry for the inconvenience.
Search again what you are looking for
Kategorie
Search again what you are looking for
Najczęściej zadawane pytania
Barwiony skropak jest twardszy niż naturalny, przez co jest mniej podatny na zgniatanie. Jak podkreślają nasi klienci, barwiony skropak nieco efektywniej wypełnia przez to przestrzeń kartonu czy innej paczki.
Różowy skropak cechuje również nieco większy rozmiar pojedynczego chrupka.
Po około miesiącu wystawienia na światło słoneczne kolorowy skropak może lekko wyblaknąć w stosunku do stanu “prosto z produkcji”.
Skropak jest produkowany ze skrobii kukurydzianej lub polistyrenu. W obu przypadkach nie jest jadalny.
Skropak wykonany ze skrobi kukurydzianej wyrzucamy do pojemnika z bioodpadami, może też zostać użyty do kompostowania. Rozpuszcza się również w wodzie – nie oznacza to jednak, że można go wyrzucić do kanalizacji lub jakiegokolwiek zbiornika wodnego lub rzeki.
Skropak mimo, że jest biodegradowalny, nie podlega recyklingowi. Przez to, że est tak lekki, jest również bardzo trudny do przechowywania. Chrupki mają tendencję do rozsypywania się podczas procesu składowania i odzysku, co czyni ich recykling problematyczny.
Jest to również jeden z głównych powodów, dla którego lepiej używać skropaku biodegradowalnego – łatwo dostaje się on do oceanów, gdzie siałby zniszczenie wśród fauny i flory, gdyby był wykonany z innego tworzywa.
Jest natomiast reużywalny.